powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το ντέρμπι των γρίφων

Συντάκτης : Πάρης Χαβιάτσος




Τη Δευτέρα το βράδυ στις 18.45 στο ΟΑΚΑ συγκρούονται ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό.
Η κληρωτίδα φέτος ήθελε τους 2 αιωνίους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πολύ νωρίς.

Το ματς στο κλειστό του ΟΑΚΑ πετυχαίνει τους 2 αντιπάλους σε μια περίεργη χρονική στιγμή.
Και οι 2 ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους, την ταυτότητα τους, το αγωνιστικό τους προφίλ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας, Ολυμπιακός, μπορεί να διατήρησε τον περσινό και άκρως επιτυχημένο κορμό του και στα χαρτιά να παρουσιάζεται και ελαφρώς ενισχυμένος (με τις προσθήκες ''Πέρπε'' και Μαυροειδή), όμως έχασε τον αρχιτέκτονα του, τον άνθρωπο που έκανε αυτά τα ... άπειρα μωρά να μοιάζουν με έμπειρα λιοντάρια, διψασμένα για αίμα που μπαίνουν στην αρένα για να κατασπαράξουν τον αντίπαλο.Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του που δυσκολεύεται να το καλύψει ο Μπαρτζώκας.Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχασε τους αυτοματισμούς του στην επίθεση, το γρήγορο αιφνιδιασμό και το φονικό σουτ αλλά κυρίως, την αμυντική του προσήλωση, χαρακτηριστικό που τον έκανε να ξεχωρίσει και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Η οδυνηρή ήττα στην Τουρκία μάλλον του έκανε περίσσοτερο καλό παρά κακό γιατί θα πάει στο ντέρμπι προσγειώμενος, γνωρίζοντας τα τρωτά του σημεία.Το αν θα προλάβει να αλλάξει άρδην εικόνα, είναι κάτι που το γνωρίζει ο Μπαρτζώκας.

Ο Παναθηναϊκός έχει να λύσει ακόμα περισσότερους γρίφους από τον Ολυμπιακό.Μπορεί να νίκησε την Καντού την Πέμπτη αλλά προβλημάτισε με την απόδοση του ενώ σε άλλες εποχές, η Ιταλική ομάδα θα είχε χάσει με κάτω τα χέρια από το ημίχρονο.
Βέβαια στην πέριπτωση του εξάστερου υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών αλλαγών στο ρόστερ.
Μόλις 2 (οι ''παλιοσειρές'' Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής) έμειναν στο ρόστερ και είναι λογικό ως ένα σημείο να λείπουν η ομοιογένεια και οι συνεργασίες, σε τόσο πρώιμο σημείο της σεζόν.
Πέρα από αυτό, η ομάδα δείχνει να μην έχει εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης, πέραν της τροφοδότησης του "Σόφο" και η τρύπα στο ''4'' μοιάζει με αυτή του όζοντος.Οι αμερικάνοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδόσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα ο Πεδουλάκης να προσεύχεται ο βετεράνος Τσαρτσαρής να παίζει όπως πριν 4-5 χρόνια και ο Σχορτσιανίτης που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.


Το παιχνίδι της Δευτέρας, πέρα από γόητρο και ψυχολογικό αβαντάζ, δεν θα δώσει τίποτα άλλο στο νικητή.
Στο ελληνικό μπάσκετ (και όχι μόνο) μια νίκη ή μια ήττα στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Ίσως δεν είναι αρκετή ούτε για να κρίνει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι οφ (εκεί που πραγματικά κρίνονται όλα).
Αφήστε που πολλάκις έχουμε δει ανατροπές έδρας στα πλέι οφ.

Όπως και να' χει, ας ελπίσουμε να δούμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας και των μονομαχιών των 2 ομάδων με θέαμα και εναλλαγές στο σκορ και μακριά από έκτροπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου