powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η θεωρία της φανέλας


Συντάκτης : Πάρης Χαβιάτσος



Από το βράδυ της Τρίτης και τη λήξη του αγώνα της εθνικής μας που απέδρασε με το πολυπόθητο διπλό απ' τη Σλοβακια, συνεχώς ακούω εκφράσεις του τύπου ''είναι βαριά η φανέλα'', ''το πήραμε λόγω φανέλας'', ''η φανέλα της εθνικής έχει βαρύνει τα τελευταία χρόνια'', κτλ

Και να το πάω και στο συλλογικό επίπεδο.Πολλάκις έχει ακουστεί η ατάκα ''αν οι παίκτες της τάδε ομάδας φορούσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, θα τερματίζαν στις 2-3 πρώτες θέσεις''.

Μα τι εστί φανέλα τελικά?Και ποιος ο ρόλος της στο ποδόσφαιρο?Είναι τόσο σημαντική πια αυτή η φανέλα που καθορίζει αποτελέσματα?Που από εκεί που άξιζες να χάσεις, όχι μόνο δεν χάνεις αλλά κερδίζεις το ματς?

Συγχωρήστε με, πιθανόν να σας απογοητέψω ή και να σας στενοχωρήσω αλλά δεν πιστεύω στη φανέλα.Πιστεύω στον ποδοσφαιριστή που τη φορά, στις ικανότητες του, στο πάθος του και τη δίψα για το αποτέλεσμα, και γιατί όχι, και στη ρέντα του.

Ρέντα που είχε στο έπακρο χθες η εθνική μας.Τα υπόλοιπα για τις φανέλες είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Μόνο που αν στο μέλλον οι εμφανίσεις της εθνικής μας εξακολουθούν να κυμαίνονται στο ίδιο μέτριο επίπεδο, δεν θα τη σώσουν ούτε ... οι φανέλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου