powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τριφύλλι σε απόγνωση

Συντάκτης : Πάρης Χαβιάτσος



Πολλές φορές θαρρείς ότι δεν υπάρχει πιο χαμηλά.Ότι τα χεις δει όλα.Ότι έχεις πίασει πάτο.
Όμως τόσο στη ζωή όσο και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πάτωμα.

Η θεωρία αυτή βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο φετινό Παναθηναϊκό.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δικαιολογημένα με χαμηλές προσδοκίες.
Το -2 απ' την περσινή τιμωρία, η αποδυνάμωση της ομάδας (αποχώρησαν όλοι οι ποιοτικοί μέσοι, -Κλέιτον,Νίνης,''Κάρα'', με τον τελευταίο μάλιστα να είναι και επιλογή του κόουτς-) και η διοικητική αστάθεια και αβεβαιότητα ήταν οι λόγοι που ο υγιειώς σκεπτόμενος φίλαθλος της ομάδας κράτουσε μικρό καλάθι για φέτος.
Και κάνω αυτή τη διάκριση γιατί κάποιοι ... ''φωστήρες'' κάνανε λόγο για καλύτερο υλικό από πέρσι, για κατάκτηση πρωταθλήματος κτλ.

Με το που ήρθαν οι πρώτες στραβές, εξιλαστήριο θύμα αποτέλεσε η διαιτησία.Και δώσ' του ανακοινώσεις μετά (αλλά και πριν) τους αγώνες και δηλώσεις .. αφορισμού των κακών διαιτητών.
Όχι, δεν ισχυρίζομαι ότι η διαιτησία είναι υπέροχη στην Ελλάδα και έχουμε διαιτητές επιπέδου Κολίνα αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις μισή ευκαιρία για γκολ, μισή επίθεση της προκοπής, δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα είναι ο ανεπαρκής διαιτητής.

Μετέπειτα, όταν και στέρεψε η δικαιολογία της διαιτησίας, άρχισε να μας φταίει ο κακός Κατσουράνης.Και ακόμα και να στέκει ότι ο διεθνής παίκτης ασκούσε κακή επιρροή στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, δημιουργούσε κλίμα στα αποδυτήρια και έστρεφε παίκτες εναντίον του Φερέιρα, ε δεν τον διώχνεις μεσούσης της σεζόν (υπάρχει ο Ιούνιος ή ο Γενάρης) γιατί έτσι χαντακώνεις την καριέρα του παίκτη και το σημαντικότερο, στερείς απ' την ομάδα την παρουσία (του τελευταίου) ποιοτικού μέσου.Λεπτομέρειες, θα μου πείτε.

Όση όμως είναι η ευθύνη της διοίκησης της ομάδας, άλλη τόση ειναι κι αυτή του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Στον κόουτς πιστώνεται η έλλειψη πλάνου και τρόπου ανάπτυξης της ομάδας καθώς και η απουσία διακριτών ρόλων των παικτών (σχεδόν όλοι οι παίκτες φέτος έχουν παίξει σε σχεδόν όλες τις θέσεις).
Επιπλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός με το να τοποθετεί διαρκώς στον άξονα παίκτες απ' όλες τις ... γωνίες του γηπέδου (πότε τους ακραίους Ζεκά,Μαρίνο,πότε τους εξτρέμ Κουίνσι,Σισοκό, πότε τον Βύντρα -το είδαμε και αυτό-), μοιάζει περισσότερο να θέλει να τους τιμωρήσει παρά να βγάλει λαγό απ' το καπέλο του.Θα μου πείτε, δεν υπάρχουν καθαρόαιμα χαφ στο ρόστερ, πέραν του Βιτόλο.Αν δεν κάνω λάθος, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης που άφησε να φύγουν είναι τέτοια, όπως επίσης και ο Πάπε Σο που τον παρουσίασε καλύτερο του Σιμάο και ενώ κοντεύουν ... Χριστούγεννα, δεν τον έχουν δει καν οι συμπαίκτες του σε οικογενειακό δίτερμα.

Εν κατακλείδι και για να μην πολυλογώ, ευθύνες για τα χάλια του ΠΑΟ υπάρχουν και είναι καταμερισμένες στη διοίκηση, τον κόουτς αλλά και τους παίκτες ( ας μην βγάζουν την ουρά τους απέξω).
Αυτό όμως που διαπιστώνω είναι ότι ουδείς έχει αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, αντίθετα ανακαλύπτονται συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μπαλωθούν τα αμπάλωτα.Κι αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

ΥΓ.Συγχαρητήρια στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες ήταν (άλλοι λένε 3.000, άλλοι 5.000, άλλοι παραπάνω) πάντως είναι πραγματικοί ήρωες οι άνθρωποι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου