powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παναιτωλικός, εύκολα ή δύσκολα


Και να λοιπόν που η κανονική περίοδος στη Φούτμπολ Λιγκ ολοκληρώθηκε.
Μια σεζόν που (όχι άδικα) θεωρήθηκε εκ των κορυφαίων σε εξέλιξη, ενδιαφέρον και συγκινήσεις, στην ιστορία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων του τόπου μας.
Μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν είχες ιδέα το ποιος θα ανέβει.Κάνενας εκ των τριών που τελικά ανέβηκαν (Απόλλων,Εργοτέλης,Καλλονή) δεν είχε εξασφαλίσει την άνοδο και συνολικά 6 ομάδες (οι 3 που ανέβηκαν και αυτοί των πλέι οφ, πλην Νίκης), την διεκδικούσαν.

Οι συγκινήσεις όμως δεν τελείωσαν.Το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος συνεχίζεται με τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Εκεί, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Ηρακλής και Νίκη θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο που απέμεινε και που προσφέρει τη συμμετοχή στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.

Επιχειρώντας να γίνει μια σύγκριση των 4 ομάδων και ρισκάροντας μια πρόβλεψη για την έκβαση της διαδικασίας, θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός θα είναι τελικά η 4η κατά σειρά ομάδα που θα ανέβει.
Συγκρίνοντας τις ομάδες από πλευράς ποιότητας, ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός διαθέτουν τα καλύτερα ρόστερ.

Με βάση το βάθος τους στον πάγκο, ο Παναιτωλικός υπερέχει.Κάτι που θα παίξει ρόλο στα πλέι οφ όπου θα κυριαρχήσει η κούραση.Μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες αγωνιστικές, οι ομάδες έπαιζαν Κυριακή-Τετάρτη.Πρέπει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει σ' αυτό ο άμεσος ανταγωνιστής του, ο Ολυμπιακός, που ο μ.ο. ηλικίας του ξεπερνά κατά πολύ τα 30 έτη.

Κατά γενική ομολογία οι Αγρινιώτες βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή φόρμα αφού έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που γνώρισαν την ήττα.Συγκεκριμένα ήταν 22η αγωνιστική, μεσολάβησε δηλαδή σχεδόν μισό πρωτάθλημα.

Για αυτούς κυρίως τους λόγους πιστεύω ότι τα "καναρίνια" θα είναι αυτά που στο τέλος θα πανηγυρίσουν.Χωρίς να αποκλείω το να διαψευστώ, μιας και η Φούτμπολ Λιγκ μας απέδειξε πολλάκις φέτος το πόσο αμφίρροπη και απρόβλεπτη μπορεί να γίνει.

Η συνέχεια επί της οθόνης..

Συντάκτης : Πάρης Χαβιάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου