powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Όνειρο θερινής νυκτός ...

... αποτελεί η παρουσία στους ομίλους για τη δεύτερη ελληνική ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League






Όποια ομάδα μας λοιπόν τερματίσει πρώτη στα δικά μας πλέι οφ, θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και στους 2 προκριματικούς που θα κληθεί να δώσει (αν περάσει τον πρώτο) πριν τους ομίλους.

Συγκεκριμένα, αρχικά, στις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, θα πρέπει να αποκλείσει μία εκ των Λιόν, Ζενίτ, Μέταλιστ, Αϊντχόβεν και Φενέρμπαχτσε.

Ακόμα κι αν προκριθεί όμως ο εκπρόσωπος μας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σκούρα  στο γύρο των πλέι οφ, τον τελευταίο δηλαδή πριν τους ομίλους.Εκεί, θα κληρωθεί να παίξει με μια εκ των Άρσεναλ, Σάλκε, Μίλαν, Βαλένθια (αν διατηρήσει την 4η θεση) και Λιόν (αν περάσει τον προηγούμενο προκριματικό γύρο).

Ενδέχομενο να αλλάξει η παραπάνω σύνθεση υπάρχει μόνο αν η Βασιλεία χάσει το πρωτάθλημα στην Ελβέτια.Τότε θα συμμετάσχει στον προκριματικό των μη πρωταθλητών, θα αποτελέσει υποψήφιο αντίπαλο και θα ρίξει στους ανίσχυρους την Φενέρμπαχτσε.

Γίνεται αντιληπτό ότι η φτωχή (περσινή κυρίως) συγκομιδή του ΠΑΟΚ και η έλλειψη ευρωπαϊκών συμμετοχών (άρα και πόντων) των υπολοίπων 3, έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση και το να δούμε δεύτερη ελληνική ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι σχεδόν απίθανο.

Αυτό μακροπρόθεσμα συνεπάγεται και υποχώρηση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA και το ενδεχόμενο σε μερικές σεζόν, ο πρωταθλητής μας να αγωνίζεται στους προκριματικούς του Champions League είναι ορατό.
Αν μη τι άλλο, το ότι το ποδόσφαιρο μας έχει κατέβει επίπεδα τα τελευταία χρόνια, έχει (οδυνηρό) αντίκτυπο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συντάκτης : Πάρης Χαβιάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου